Machiajul de zi cu zi

Sunt cateva produse care mi-au intrat in rutina de zi cu zi a machiajului, produse fara de care nu as putea sa incep ziua.
Este vorba in primul rand de fondul de ten. Am un ten destul de dificil: mixt. Nu pot sa folosesc un fond de ten pudrat, special pentru tenul gras pentru ca pielea obrajilor mi s-ar usca excesiv. Nici un fond de ten prea fluid nu este o alegere buna pentru ca sebumul de pe frunte nu ar putea fi tinut sub control. Destul de greu sa gasesc o cale de mijloc, nu? Dupa foarte multe incercari am ajuns sa folosesc Astor Skin Match
Picture 001
Este un fond de ten cu o acoperire medie, dar destul de rezistent. L-am folosit cu succes vreo 15 ore, fara sa fie nevoie sa il reaplic pe anumite portiuni ale tenului. Imi place foarte mult fptul ca are si factor de protectie solara 20. Eu am ales nuanta cea mai deschisa 100 Yvory, pentru ca nu m-am bronzat deloc anul acesta si sunt foarte multumita de felul in care se uniformizeaza cu tenul meu. Daca se intampla sa am vreo pata rosie, pot sa aplic al doilea start cu usurinta, fara sa imi lase tenul incarcat.
Un dezavantaj pe care i l-am dasit este faptul ca trebuie sa am grija sa am tenul foarte hidratat pentru ca scoate in evidenta zonele uscate ale pielii.

Al doilea produs, fara de care fonul de ten nu si-ar putea face treaba atat de bine este bineinteles pudra. Imi era extrem de greu sa gasesc nuanta potrivita pentru pudra, pentru ca de cele mai multe ori era prea inchisa pentru tenul meu. Asa ca am inceput sa folosesc purta translucida si sa scap de o mare bataie de cap. Pudra pe care o folosesc in prezent este de la Artdeco potrivita pentru fixarea machiajului.
Picture 003
Pudra pulbere este putin mai dificil de folosit, mai ales daca esti obisnuita cu aplicatoarele de la pudrele compacte. Dar cu pensula potrivita, totul devine rutina. Imi place faptul ca nu incarca tenul, este insesizabil faptul ca folosesc si pudra.
Din pacate mai mult de 5 ore nu imi tine sebumul sub control, dupa care este nevoie sa o reaplic sau sa folosesc un servetel.
Cateva detalii puteti gasi si pe site-ul oficial.

Un alt produs destul de bun este baza de fard de la Avon. Pentru mine, fara un primmer machiajul este incomplet pentru ca fardul mi se strange destul de repede. Aceasta baza lasa o pelicula foarte subtire pe pleoape, pelicula pe care o lasa sa se usuce cateva minute. Isi face treaba, machiajul este mai rezistent, dar culoarea fardurilor nu este intensificata. Am folosit-o doar cu farduri pulbere, cu textura lichida sau crema nu folosesc.
DSCN1809
Cu toate ca are un pret accesibil, as vrea sa mai incerc si altele, inca nu sunt convinsa pe deplin ca este cel potrivit pentru mine.

This entry was posted in Cate putin din fiecare and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a comment